Flexion Mobile, Bolaget med de rejäla raketmotorerna påslagna inför 2019

Flexion Mobile
Jens Lauritzson är entreprenören med en solid track record. Resan började för lite drygt 10 år sedan när han, brodern och en tredje kompanjon snickrade ihop en fotbollsapp i London riktat mot den Engelska marknaden. Den magiska affärsingrediensen då var att fotbollappen hade live-scoore streaming vilket resulterade i att den blev en riktig pengar maskin när alla fotbollsfans laddade ner den. Under 10 år drog appen in lite drygt 200 miljoner. Imponerande minst sagt. Med sådana likvida resurser i ryggsäcken behövde inte Jens Lauritzson ta in något riskkapital för att sätta igång Flexion Mobile. Den enda kapitalanskaffning bolaget har gjort under resans gång var en “pre-ipo” runda i mars förra året då man fyllde på kassan med 68 miljoner sek.

Industrin för mobila spel är glödhet. Lika så behovet av att anpassa spelen till en rad olika appnedladdnings-leverantörer. När jag först kom i kontakt med Flexion Mobile vid en presentation som Jordanfonden anordnat på Moderna Museet förra året så förstod jag hela affärsmodellen med deras “smarta maskin” som förenklade anpassningsprocessen mot olika “app stores” för spelutvecklarna men kunde för lite om den potentiella marknad man riktade sig mot.

Frågorna var många. Vad hade utvecklarna för kvalitetskrav och kunde man leva upp till dessa? Vad säger att spelutvecklare inte kunde göra jobbet själva, spara in på en mellanhand som Flexion Mobile skulle vara och hade Jens Lauritzson s gäng snickrat ihop en affärsmodell som var tillräckligt attraktiv för de stora drakarna, de som producerar blockbusters med stora intäkter och som Flexion Mobile tänker profitera omsättningsprocent på?

Med min långa erfarenhet från näringslivet med att jobba i komplexa affärsmiljöer har helt enkelt gjort mig lite miljöskadad. Inte blir det bättre av att man har skapat Sveriges mest trafikerade forum för aktiva investerare på Facebook, sett tiotusentals trådar med högst varierad kunskapskvalité sedan starten tidigt 2014.

Idag har bolaget gett svar på tal. Affärsmodellen fungerar. Omsättningstrenden pekar spikrakt uppåt. När man tidigt i december 2018 levererade en tidig julklapp till Flexion Mobile s investerare i form av ett PM där man gick ut med att man tecknat ett avtal med den kroatiska spelutvecklaren Nanobit, som enligt Google är en topp-utvecklare med b.la spelet My Story började islossningen ta fart på allvar. Läs mer här

Vid ett förtydligande strax innan julafton kom det ut mer information om affären. Den berör fyra “stora speltitlar” och dessa anges generera intäkter på 4.6 miljoner dollar. Exakt vad det innebär i reella summor på sista raden för Flexion Mobile låter jag vara osagt men bolaget har nu visat sig ha en slagkraftig produkt på en både spännande och lukrativ marknad. Läs mer här

Checklistan ser stabil ut:

  • Flexion Mobile har en VD, Jens Lauritzson som bevisat sig skarp, kunnig inom spelutvecklingsbranschen och affärsmässigt mycket trovärdig.
  • Uppenbarligen omfamnar spelutvecklare av grov kaliber tjänsten och är villig att betala för den.
  • Omsättningstrenden för Flexion Mobile är starkt positivt.
  • Marknaden man vänder sig mot är enorm. Bara i Kina beräknas spelmarknaden för Android-spel vara 13 MILJARDER USD enligt Jens Lauritzson.
  • Varje kvartalsrapport kan, enligt mig numera betraktas som en potentiell trigger. Runt den 27:e februari är det dags att kika på siffrorna igen.
  • Antalet Flexion Mobile aktieägare på Avanza går att räkna in till mindre än 300. Det är att betrakta som en mycket blygsam summa i jämförelse med många andra noterade aktiebolag på de mindre Svenska börserna. Marknaden har med andra ord inte snappat upp affärspotentialen ännu.
  • EU har gett Flexion Mobile ett innovationsstöd på mer än 17 miljoner sek 2016. Inte småslantar direkt. Läs mer här

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att först ut bland bolag jag spanat närmre på (givetvis inte av en slump) och valt att skriva om här inne är Flexion Mobile, ett bolag med rejäl raketpotential men jag tänker fortsätta att lura i vassen med min kikare.

Jag vill passa på att tillönska alla raketjägare en riktigt trevlig helg!
(Diskutera gärna Flexion Mobile inne på Aktieraketers Facebook grupp)

*Disclaimer: Av affärsetiska skäl äger jag inga aktier i Flexion Mobile vid tillfället jag publicerar denna skrift. Detta är heller inte att betrakta som betald reklam då ingen kontant ersättning erhållits. Alla placeringar bör övervägas noggrant och denna text skall inte, under några som helst omständigheter betraktas som placeringsrådgivning.

Du kanske också är intresserad av

Tony Robbins
En av världens ledande "motivational speakers". 2015 och 2016 var han listad i Worth Magazine Power 100.
Bakgrund

Anthony J. Mahavoric föddes i norra Hollywood men bytte senare namn till Tony Robbins. ett efternamn han tog efter en av  hans mors makar, baseboll legenden Jim Robbins som senare adopterade Tony när han var 12 år. Tonys blickar tillbaks på sin uppväxt som kaotisk och kantad av missbruk så vid 17 års ålder lämnade han det livet bakom sig för gott.

Tony Robbins är en världskänd talare, serieentreprenör, författare och filantrop med enorm energi som har byggt upp ett företagsimperium där man uppskattar att omsättningen per år uppgår till runt 6 miljarder USD. Tony Robbins är väl värd att lyssna på med andra ord.

Läs mer on Tony Robbins här

 

Tony Robbins syn på ledarskap:

Warren Buffett
Dokumentär om en av världens genom tiderna mest framgångsrika investerare!
Om Warren Buffet:
“It’s better to hang out with people better than you. Pick out associates whose behavior is better than yours and you’ll drift in that direction.”
– Warren Buffett

Warren Buffet föddes den 30:e augusti, 1930 i Omaha Nebraska. Denna världskända investerare och entreprenör har genom åren inspirerat miljontals människor världen över med sina berömda citat, kloka investeringsråd och sitt sociala engagemang där han skänkt stora mängder pengar till välgörenhet. 2008 var han utsedd av tidskriften Forbes som världens rikaste man. Hans förmögenhet är uppskattad till en bit över 50 miljarder USD. En fascinerande man och inspiratör kort och gott!

Mer om Warren Buffets investeringsgrunder:

Dan Peña
The 50 Billion Dollar Man

Dan Pena föddes i Jacksonville Florida men flyttade tidigt i livet till California, East LA. En hård uppväxt med en ikonsik far som jobbade för b.la CIA  ledde vidare till Universitet där han utbildade sig till ingenjör. Mr. Pena hann även med en runda inom det militära innan han satte sitt sikte på affärsvärlden.

Det som gör denna extremt orädda och transparenta affärsmentor unik är hans egenutvecklade QLA (Quantum Leap Advantage) program som Dan Pena lär ut ett par gånger årligen på sitt slott, Gottfried Castle i Skottland. Inspirerad av en rad stora historiska namn såsom Andrew Carnegie mfl. har Dan Pena satt sitt sikte på att bli tidernas främsta inom denna nisch. Hans adepter får inte bara en mind blowing experience på Mr. Penas slott, traskandes runt i kilt och servade av butlers. De får även honom flåsandes efter sig i 1 år där man varje vecka följer upp utvecklingen och ser till att allt går enligt planerna.

Dan har varit luspank 5 ggr i sitt liv, förvandlat 820 dollar till över 400 miljoner dollar på 8 år och menar själv att han tills dagens datum skapat värden för mer än 50 miljarder USD genom sitt entreprenörskap och de tekniker han lär ut till sina mentees/adepter.

Har du sisådär 20 000 USD skräpandes på ett bankkonto och vill ha kanske världens vassaste affärscoaching över en 7 dagars period så står slottets dörrar öppna för dig.

Läs mer om Mr. Dan Pena här.

Ett smakprov på hur Dan Pena ser på sitt mentorskap: