Hästkällaren – Emissionserbjudande

Hästkällaren

E-handeln i Sverige ökar i rask takt och med det nischade branschorienterade företag som ser framtiden i en allt mer kräsen och bekväm konsument. Enligt Handelns ekonomiska råd spås E-handeln dominera den totala konsumtionen med upp till 75 procent på sikt (Läs rapporten här).

I jakten på konsumentandelar har flertalet giganter vuxit sig stora inom sina respektive marknadsområden. Sportamore, Mathem, Boozt mfl. seglar upp som starka utmanare till detaljhandeln men allt för ofta har dessa en stor nackdel med sig som skapar lönsamhetsproblem. I hårt konkurrensutsatta marknader tvingas bolagen satsa stora summor pengar på b.la marknadsföring vilket trycker upp kostnadskostymen och skapar minusresultat. Trots detta värderas bolagen till stora summor på aktiemarknaden. Som ett exempel så omsatte Boozt koncernen 2018 lite drygt 947 miljoner sek, lyckades pressa sig till ett plusresultat för första gången på c.a 1.2 miljoner sek men marknaden värderar bolaget i skrivande stund till över en halv miljard sek. Detta vittnar om en marknad som tar höjd för framtida vinster och som vädrar optimism.

Hästkällaren Rid Trav & Western AB har en pågående emission som stänger den 2:a juli inför sin introduktion på NGM NORDIC MTF med beräknad första handelsdag den 11:e juli 2019. VD:n Daniel Karlsson är en entreprenör ut i fingertopparna som med visionen om att bredda verksamheten så att man både kan ha en stor omsättningsökning över tid, egen produktion av produkter som skulle öka marginalerna för bolaget och på toppen av detta adresserar en marknad som bara i Sverige beräknas ha 700 000 aktiva utövare, 360 000 hästar. I fösta steget sätter Daniel fullt fokus på denna 10 miljard marknad (årligen) för att över tid även öka försäljningen till de övriga skandinaviska länderna. Game-planen är både tydlig och seriöst utformad där budgeten för hur man ska spendera emissionsintäkterna redovisas tydligt. Produktion av en app för att skapa engagerade konsumenter samt erbjuda utbildningar, större lagerlokaler, utveckling av varumärket är insatser som beräknas kunna öka både omsättning och lönsamhet. Läs mer i memorandumet här.

Här nedan finner ni en del intressant fakta om Hästkällaren:

  1. Hästkällaren spenderade 5.3 procent av omsättningen under räkenskapsåret 2018/2019 på marknadsföring. Företagets ambitioner är att kunna trappa upp denna andel i framtiden för att b.la möjliggöra expansion.
  2. 01/04/18 – 31/03/19 omsatte Hästkällaren c.a 6.9 miljoner sek där årets resultat landade på c.a 435 000 sek. Bolaget är med andra ord redan vinstdrivande och rustat för en intressant expansion vilket vittnar om en skicklig företagsledning och en optimerad organisation.
  3. De nya lokalerna beräknas kunna öka leveranskapaciteten med det tredubbla volymmässigt där det idag saknas möjligheter att driva en verksamhet över hela månaden. Trotts ökad leveranskapacitet finns det goda möjligheter att bibehålla nuvarande personalstyrka och därmed öka lönsamheten.
  4. Som grundare av verksamheten (i december 2013 då under en enskild firma) är Daniel Karlsson väl insatt i branschen, har själv ett stort ägande och är en viktig del i bolagets framtida expansion.
  5. Bolaget har redan idag + 20 000 kunder årligen i webbshoppen.

Information om Hästkällarens emissionserbjudande som sträcker sig fram tills den 2:a juli 2019:

Pris per aktie:
10 SEK

Pre-money värdering:
17 500 000 SEK

Anmälningsperiod:
14 juni – 2 juli 2019

Storlek på emissionen:
1 170 000 aktier, motsvarande 11 700 000 SEK

Post money värdering:
32 710 000 SEK. (Vid fulltecknat erbjudande + övertilldelningsoption)

Övertilldelningsoption:
351 000 aktier, motsvarande 3 510 000 SEK

Beräknad likviddag:
10 juli 2019

Beräknad första handelsdag:
11 juli 2019

Teckningssedel

Elektronisk anmälan

*Disclaimer: Av affärsetiska skäl äger jag inga aktier i Hästkällaren vid tillfället jag publicerar denna skrift. Detta är att betrakta som betald reklam. Alla placeringar bör övervägas noggrant och denna text skall inte, under några som helst omständigheter betraktas som placeringsrådgivning.

Du kanske också är intresserad av

Tony Robbins
En av världens ledande "motivational speakers". 2015 och 2016 var han listad i Worth Magazine Power 100.
Bakgrund

Anthony J. Mahavoric föddes i norra Hollywood men bytte senare namn till Tony Robbins. ett efternamn han tog efter en av  hans mors makar, baseboll legenden Jim Robbins som senare adopterade Tony när han var 12 år. Tonys blickar tillbaks på sin uppväxt som kaotisk och kantad av missbruk så vid 17 års ålder lämnade han det livet bakom sig för gott.

Tony Robbins är en världskänd talare, serieentreprenör, författare och filantrop med enorm energi som har byggt upp ett företagsimperium där man uppskattar att omsättningen per år uppgår till runt 6 miljarder USD. Tony Robbins är väl värd att lyssna på med andra ord.

Läs mer on Tony Robbins här

 

Tony Robbins syn på ledarskap:

Warren Buffett
Dokumentär om en av världens genom tiderna mest framgångsrika investerare!
Om Warren Buffet:
“It’s better to hang out with people better than you. Pick out associates whose behavior is better than yours and you’ll drift in that direction.”
– Warren Buffett

Warren Buffet föddes den 30:e augusti, 1930 i Omaha Nebraska. Denna världskända investerare och entreprenör har genom åren inspirerat miljontals människor världen över med sina berömda citat, kloka investeringsråd och sitt sociala engagemang där han skänkt stora mängder pengar till välgörenhet. 2008 var han utsedd av tidskriften Forbes som världens rikaste man. Hans förmögenhet är uppskattad till en bit över 50 miljarder USD. En fascinerande man och inspiratör kort och gott!

Mer om Warren Buffets investeringsgrunder:

Dan Peña
The 50 Billion Dollar Man

Dan Pena föddes i Jacksonville Florida men flyttade tidigt i livet till California, East LA. En hård uppväxt med en ikonsik far som jobbade för b.la CIA  ledde vidare till Universitet där han utbildade sig till ingenjör. Mr. Pena hann även med en runda inom det militära innan han satte sitt sikte på affärsvärlden.

Det som gör denna extremt orädda och transparenta affärsmentor unik är hans egenutvecklade QLA (Quantum Leap Advantage) program som Dan Pena lär ut ett par gånger årligen på sitt slott, Gottfried Castle i Skottland. Inspirerad av en rad stora historiska namn såsom Andrew Carnegie mfl. har Dan Pena satt sitt sikte på att bli tidernas främsta inom denna nisch. Hans adepter får inte bara en mind blowing experience på Mr. Penas slott, traskandes runt i kilt och servade av butlers. De får även honom flåsandes efter sig i 1 år där man varje vecka följer upp utvecklingen och ser till att allt går enligt planerna.

Dan har varit luspank 5 ggr i sitt liv, förvandlat 820 dollar till över 400 miljoner dollar på 8 år och menar själv att han tills dagens datum skapat värden för mer än 50 miljarder USD genom sitt entreprenörskap och de tekniker han lär ut till sina mentees/adepter.

Har du sisådär 20 000 USD skräpandes på ett bankkonto och vill ha kanske världens vassaste affärscoaching över en 7 dagars period så står slottets dörrar öppna för dig.

Läs mer om Mr. Dan Pena här.

Ett smakprov på hur Dan Pena ser på sitt mentorskap: