MenuPay – Emissionserbjudande

Matchningstjänster har över tid rönt stora affärsmässiga framgångar i Sverige. Här är tre exempel på succéföretag som har vuxit sig starka på den Svenska marknaden tack vare att man lyckats att skapa ett sk. “win win” koncept där alla adresserade parter får en positiv utväxling av att medverka:

 1. Lendo: Som matchar kunders behov av att jämföra sin konkurrenskraft på lånemarknaden med banker som givetvis ständigt söker efter nya kunder.
 2. Offerta: Hjälper till att föra samman köpklara kunder som är i behov av prisvärda tjänster med tjänsteleverantörer.
 3. Hotels.com: Låter stora volymer med hotellgäster jämföra prisvärda hotellerbjudanden. På andra sidan finns hotellentreprenörerna som givetvis alltid strävar efter att ha full beläggning. Då de under perioder har mindre volymer med hotellgäster blir Hotels.com en viktig komponent när man vill vinstmaximera verksamheten.

MenuPay är fintechbolaget som har satt sikte på att förenkla och effektivisera företagskunders restaurangbesök, matcha ihop detta med restaurangers behov av att attrahera nya kunder och marknadsföra sina produkter, dvs maten. Just företagskunder är ett attraktivt kundsegment som står för en betydande del av landets restaurangentreprenörers omsättning. MenuPay har medvetet profilerat sig mot den del av konsumentkedjan som besöker restauranger med medelhög prisklass upp till Michelin restauranger. I dagsläget finns appen på Danska och Engelska men enligt VD Kim Lykke Sommer är man på intåg även i Sverige. Ladda ner appen här.

Tre viktiga frågor man måste ställa sig är följande:

 1. Hur tar MenuPay betalt?
  Svar: MenuPay tar betalt per transaktion. I dagsläget 3.9 procent av ordersumman men man räknar med att kunna höja denna avgift successivt till 6.3 procent. Höjer man avgiften i takt med att allt fler använder appen ökar lönsamheten progressivt. Det finns även planer på att utlicensiera appen till andra affärsområden och på så vis få in en bredare intäktsflöde.
 2. Vad motiverar restaurangföretagen att medverka i appen?
  Svar: Man får en möjlighet att marknadsföra sig inför en attraktiv kundgrupp och locka dem till konsumtion genom speciella materbjudanden. MenuPay riktar sig bara mot B2B (Business to Business) konsumenter vilket är attraktivt för restaurangerna. Dessutom slipper man att på egen hand springa runt bland företag och skriva ramavtal med dem.
 3. Vad motiverar B2B konsumenter att använda MenuPay?
  Svar: Dels så är tjänsten enkel och smidig när man ska konsumera restaurangtjänster för företagskunder. Dels så finns det attraktiva erbjudanden i appen och sist men inte minst så erbjuds konsumenterna ett bonussystem.

Vid nedstående presentation anges det att MenuPay förväntas kunna fortsätta sin starka tillväxt och nå Break Even inom de närmsta 6 – 12 månaderna enbart på den Danska marknaden. MenuPay har bevisat för sina investerare/marknaden att konsumenter uppskattar tjänsten med en väl tilltagen omsättningsökning över tid och MenuPay kan idag även stoltsera med att man har en marknadsledande app baserad betallösning inom B2B riktad mot restaurangkonsumtion vilket är en enorm marknad att adressera. Helt klart ett intressant investerings-case.

För mer information om MenuPay s emissionserbjudande som sträcker sig fram tills den 17:e juni 2019:

Klicka här

*Disclaimer: Av affärsetiska skäl äger jag inga aktier i MenuPay vid tillfället jag publicerar denna skrift. Detta är att betrakta som betald reklam. Alla placeringar bör övervägas noggrant och denna text skall inte, under några som helst omständigheter betraktas som placeringsrådgivning.

Du kanske också är intresserad av

Tony Robbins
En av världens ledande "motivational speakers". 2015 och 2016 var han listad i Worth Magazine Power 100.
Bakgrund

Anthony J. Mahavoric föddes i norra Hollywood men bytte senare namn till Tony Robbins. ett efternamn han tog efter en av  hans mors makar, baseboll legenden Jim Robbins som senare adopterade Tony när han var 12 år. Tonys blickar tillbaks på sin uppväxt som kaotisk och kantad av missbruk så vid 17 års ålder lämnade han det livet bakom sig för gott.

Tony Robbins är en världskänd talare, serieentreprenör, författare och filantrop med enorm energi som har byggt upp ett företagsimperium där man uppskattar att omsättningen per år uppgår till runt 6 miljarder USD. Tony Robbins är väl värd att lyssna på med andra ord.

Läs mer on Tony Robbins här

 

Tony Robbins syn på ledarskap:

Warren Buffett
Dokumentär om en av världens genom tiderna mest framgångsrika investerare!
Om Warren Buffet:
“It’s better to hang out with people better than you. Pick out associates whose behavior is better than yours and you’ll drift in that direction.”
– Warren Buffett

Warren Buffet föddes den 30:e augusti, 1930 i Omaha Nebraska. Denna världskända investerare och entreprenör har genom åren inspirerat miljontals människor världen över med sina berömda citat, kloka investeringsråd och sitt sociala engagemang där han skänkt stora mängder pengar till välgörenhet. 2008 var han utsedd av tidskriften Forbes som världens rikaste man. Hans förmögenhet är uppskattad till en bit över 50 miljarder USD. En fascinerande man och inspiratör kort och gott!

Mer om Warren Buffets investeringsgrunder:

Dan Peña
The 50 Billion Dollar Man

Dan Pena föddes i Jacksonville Florida men flyttade tidigt i livet till California, East LA. En hård uppväxt med en ikonsik far som jobbade för b.la CIA  ledde vidare till Universitet där han utbildade sig till ingenjör. Mr. Pena hann även med en runda inom det militära innan han satte sitt sikte på affärsvärlden.

Det som gör denna extremt orädda och transparenta affärsmentor unik är hans egenutvecklade QLA (Quantum Leap Advantage) program som Dan Pena lär ut ett par gånger årligen på sitt slott, Gottfried Castle i Skottland. Inspirerad av en rad stora historiska namn såsom Andrew Carnegie mfl. har Dan Pena satt sitt sikte på att bli tidernas främsta inom denna nisch. Hans adepter får inte bara en mind blowing experience på Mr. Penas slott, traskandes runt i kilt och servade av butlers. De får även honom flåsandes efter sig i 1 år där man varje vecka följer upp utvecklingen och ser till att allt går enligt planerna.

Dan har varit luspank 5 ggr i sitt liv, förvandlat 820 dollar till över 400 miljoner dollar på 8 år och menar själv att han tills dagens datum skapat värden för mer än 50 miljarder USD genom sitt entreprenörskap och de tekniker han lär ut till sina mentees/adepter.

Har du sisådär 20 000 USD skräpandes på ett bankkonto och vill ha kanske världens vassaste affärscoaching över en 7 dagars period så står slottets dörrar öppna för dig.

Läs mer om Mr. Dan Pena här.

Ett smakprov på hur Dan Pena ser på sitt mentorskap: